Hola Compadre! Detta brevet fikk jæ forleden   som vedlegg til en e-mal fra en venn i Halden. " Et brev fra ei trøndermor til sin sønn. "
 

Kjære guten min. (æ skriv det hær breve sakte for æ veit at du itj læsså fort.)

No bor vi itj der vi bodd før længer, da du dro hjæmmafra. Far din læst i avisa at dæm flæste uløkkan skjer i hjæmmet - så vi harfløtta.
Æ kainn desværre itj sæinn dæ nå adræss, fordi dæm som bodd her før øss tok mæ sæ veiskilte å husnommre når dem fløtte, så dæm itj trængt å skift adræsse sjøl.
Huse 'e skikkelig fint. Det e te å me ei vaskemaskin hær. Men æ'e itj så sikker på om dein fungere helt bra. I forrige uke så hadd æ oppi nånn klær. Trækt i snora, å sia har æ itj sjett dæm.
Det var to låkk på denj, men vi har itj bruk for låkkan på bade der maskina står, så de eine bruke vi te brødfjøl. Den anjer va det et stort høl i så det har vi som ramme roindt bilde av'en beste'far
Være e fint da. Det regna berre to gang i forrig  uka. Første gangen regna det i tre daga å ainner gangen i fire. Når det gjeld denj jakka du villa at æ sku seinn dæ, så sa'n onkel Jonas at deinn villa bli aillt for tung å seinn i posten, mæ aillknappan på. Så æ kløpt dæm av, å la dæm i innerlomma.
Søstra di fikk nættopp en onge. Æ har itj hørt om det vart gut eill pi. Så æ kainn itj sei om du har vorte onkel eill tante. Hainn onkel Harry datt oppi ei tønn' me heimbreinnt i forrig vekka.Vi prøvd å dra'n opp, men hainn bærre flira å villa´tj kom opp. Teslutt drukna'n da.Vi fikk'en kremmert å hainn breinn einda. Eillers så har det itj skjedd så vældig mytji her..

Klæm fra Mamma

PS æ skulla ha seinnt dæ nå pæng, men kommfoluitten va aillerede ijænnklistra
-o-