Hokksund i april,'07
Heisan Brandulph!

Som du vet, har jeg lenge fundert over hva som er årsak til mye merkverdig adferd blant vårt broderfolk i øst - folket som tok fra oss Jemtland og Herjedalen i 1645; en sak som forøvrig på ingen måte hverken er glemt eller avsluttet! Jeg mener nå å ha funnet en sær-svenk sak, som har mye - kanskje alt - å gjøre med, hva norske historikere omtaler som, "de svenske avvik og særpreg".

I Sverige har de jo ikke 17. mai, men noe som er mye verre - nemlig "folkparkarna". Der vagler svenskene seg opp side om side, ulastelig antrukket med fårete ansikter. Och de sjunger av full hals - med slitne Lasse Berghagen og Lillbabs som forsangere. Med skrekkblandet fryd får medelsvensson stukket mikrofonen opp i ansiktet, og for åpent kamera gör de bort seg. Hvor kommer dette fenomenet fra? Er det løssluppenhet de lengter etter kan de jo bare ta en tur til Strømstad?

Men, legg merke til noe viktig, Brandulph; det er nesten ingen unggutter der - bare en og annen ungpojke som har blitt tvangsbadet og truet med av sine foreldre for å "lære å te seg". Med vannkjemmet bakoversveis må de sitta i timmesvis brevid sine dumma forëldre som de egentlig fornekter. De stakkars guttene smiler ikke, men sitter med steinansikter og sverger en stille hevn, mens bølger av stirrende ungejenter rotter seg sammen og fniser.

Man behøver ikke være antropolog eller psykiater for å forstå at det er i de Svenske folkparkarna det går galt! Svenskene fostrer massemordere når de tvinger ungguttene med for å lære å drite seg ut offentlig for åpent kamera. De Svenske folkparkarna er arnesteder for mordere, og det er ingen overraskelse at alle de Svenske massemordere opp gjennom tidene har gamle foreldre og klingene navn som "Flink, Rask og Quick"?

Hvordan skal vi forsvare oss mot dette fenomenet som går over generasjoner og avler tikkende bomber? Hva må til her, Brandulph? Er det ikke på tide at Nordisk Råd kommer på banen for å ta ondet ved roten!

Som hyppig turist i Sverige, på dine reiser nordover hver sommer, så har du selsagt  reflektert og gjort dine observasjoner, Brandy, og jeg ser fram til å høre hva du mener om denne saken.


Med lettere opprørt hilsen,
Hokksund

p.s.
Brandulph!...nå har det skjedd igjen!:
<http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=145539>.


                                                                                         Albir, Paasken 2007

Hola fra syden, Hokksund!

La meg først gi deg lovord for din alltid underfundige og gyldne penn, Hokksund.

Under lesing av ditt brev, med et heller tragisk tema, tvang livsforlengende latter seg fram. det var faktisk så ille bra, at tårene spratt! Du har utrolig mange bevingende formuleringer i ditt brev, og noen mp jeg gjenta her; ...tvangsbadet og truet med av sine foreldre for å "lære å te seg" * Med skrekkblandet fryd får medelsvensson stukket mikrofonen opp i ansiktet... * Svenskene fostrer massemordere når de tvinger ungguttene med for å lære å drite seg ut offentlig for åpent kamera. * ...det er ingen overraskelse at alle de Svenske massemordere opp gjennom tidene har gamle foreldre og klingene navn som "Flink, Rask og Quick" * ...fenomenet som går over generasjoner og avler tikkende bomber.* Der vagler svenskene seg opp side om side, ulastelig antrukket med fårete ansikter. *

Absolutt herlig, Hokksund!... og vår venn og ringrev, Kaare Cork, som var innom for en paaskesup, ga følgende kommentar etter å ha lest din avhandling... og tørket tårene:
- Suspekte gule dresser og stråhatt hjelper heller ikke i denne forbindelse.

Og så... la meg raskt føye inn alvoret i det hele, med sin morbide humor, som kommer fram av nettsiden du legger til i ditt post scriptum: Klem meg. Jeg har nettopp stukket ned fire personer, skrek 21-åringen. Og videre: Vi kjenner gjerningsmannen fra tidligere. Han gikk rett inn i huset vårt og ba oss låse inn hunden vår på toalettet. Han sa at han var redd for hunder, skal et av ofrene ha sagt i politiavhør...

Men, kan det ha seg at en slik, fra bisarr til grotesk, utvikling kun har med Folkparkene å gjøre Hokksund? Hva med de bleke fargene i "Blågulan", som vaier skrått fra enhver liten röd stuga hos avviksfolket i øst?

Oppe i Sundsvall observerte jeg sist sommer en svenske i tretti-årene, iført lys gul dress og lyse blått slips, med rosa solbriller, og en diger bulemisk og asmatisk  hvit katt under venstre arm. Han var uten stråhatt, men på føttene hadde han rosa badesko av plastikk! Med seg hadde han en tydlig svanger hårløs fyr på rundt 150 kilo, ikledd svart lær med mengder av kjetting, samt enorme militær støvler og hansker som fete fingre stakk ut av. I venstre hånd hadde han en solid kjetting med hengelås.
Kan dette underlige paret tilbakeføres til unge år under tvang i Folkparkene, eller har fremtoningene noe med det svenske nasjonalflagget å gjøre?

Jeg har forøvrig merket meg at mordere svært ofte har en nabo som uttaler seg ubetinget positivt om dem. -"Han var alltid en trivelig, oppmerksom og hjelpsom mann... og så var han svært glad i barn og naturen. Ikke røkte han heller. En riktig pertentlig person" Kan en av
de to jeg observerte i Sundsvall være en typisk nabo? I så fall hvem? Kan det kanskje være tryggest å være nabo med massemordere i Sverige? Kan han med glattbarbert skalle være en som ble tvunget til å drite seg ut med vannkjemmet hår i ungdommens Folkpark... eller begge to?

Uansett, Hokksund... det kan neppe herske tvil om at noe så særpreget som Folkparkene, har hatt og har innvirkning på det svenske folks utvikling... men massemord?

Bekreftelse på den alvorlige utvikling i Sverige som du peker på, fant jeg imidlertid på denne nettsiden:
BLASKAN  hvor jeg har sakset følgende: .... vårt land är ett paradis för mördare och sinnesrubbade våldsmän. En trippelmördare till exempel mördade tre stycken och bedöms av psykiatrin som frisk och efter tre år släpptes han nyligen. I Sverige släpps massmördare fria av idioter som tydligen av flumliberala skäl hånar alla offer och anhöriga. I Sverige är det tydligen allt oftare som det är offren för morden som det är fel på. Mördarna är tydligen offer för samhällets omständigheter. Det betyder i klartext att i Sverige är det helt enkelt okej att massmörda hundratals därför att mördaren egentligen är det riktiga offret och behöver inte alls straffas.

Helt for jævlig spør'ru meg, Hoksund!... og vi som har planer om å legge turen oppover den svenske Østersjø kysten igjen denne sommeren som så mange ganger tidligere. I Norge tar bedritent veinett rotta på vogna... og i Sverige har vi en hel nasjon som er skjevt mentalt utviklet... mengder av typer med bikkjeskrekk, som hogger folk ned for fote og ber om omfavnelse etterpå. Tja... da blir'e vel vestover og Portugal kysten i stedet, og deretter inn i Viscaya.

Men hva med det svenske brødet, Hokksund? Den jævla "sötlimpan" kan vel også ha noe med utviklingen av svenske massemordere å gjøre? En hel oppvekst uten Kneipp og Kruska brød! For ikke å glemme at man må på Systembolaget for å skaffe seg en pils i Broderlandet! Ja!... og nasjonalsangen!... "Du gamla du frida du...."? Hva om drammensere hadde vokst opp med den?
Eller?... kanskje det tross alt ligger et snev av håp i den gule dressen som Kaare Cork" forkaster? Kanskje den tross alt er løsningen på å få karer med korte navn til, i det minste, å redusere antallet når de slår til? Eller hva om folk slutter med å låse inn bikkja på badet når de får besøk av menn med korte navn?

Hmmm?... men det hjelper i alle fall tydligvis på personlig sikkerheten til tider å være nabo. Imidlertid... alle kan jo ikke være det, med mindre tilstanden virkelig tar helt av, og... nei, som du sier, så er vel dette en sak for Nordisk Råd ja.

Men en ting, Hokksund!... det er helt klart at du er inne på noe vesentlig når du trekker fram at de ofte har korte navn... og ikke bare i Sverige er det slik... ta Bush, Rice og Blair til eksempel. Noen fler?... Pol Pot?

Dette var noen tanker ansporet av ditt brev Hokksund, omgitt av katolsk påske med lufting av madonnaer og lange økt med tunge drønn fra svære klokker, samt påskekyllinger fra Norge i hin tid. Jeg ser fram til å høre fra deg og din gyldne penn, og ber deg hilse oppover vassdraget.

Brandulph
                                                                                       Hokksund, ultimo april,'07
Heisan Brandulph!                                                     

Takk for hyggelig og meningsfult brev, Brandulph!

Guttene du observerte i Sunsvall er neppe massemordere og sannsynligvis helt harmløse. Det skjer fra tid til annen at svensker og nordmenn lever sammen i symbioselignende forhold. Og svensker som kommer inn til tettstedene, fra Finnskogen eller nordfra, får seg gjerne plastikksko uten lisser, for de har dårlig finmotorikk. Han med isenkram og falukorven er sikkert fra Namsos eller Mjøstraktene.

Men nordmenn og svensker liker hverandre i bunn og grunn ikke. I fjor ble en nordmann og svenske tatt på russergrensa og skremt med dødsstraff. Da de ble stilt opp mot veggen og skulle få sine siste ønsker oppfylt, ville nordmannen holde en tale. Da svensken ble spurt sa han bare: "Vil ni vara snella och schuta meg før nordmannen taler"!

Hvis du åker innover i Sverige, så er det farligst på Finnskogen, eller i Nordsverige. Der bør man kjenne kodene. På Finnskogen bor det en storfamilie med mye felles DNA. Akta er! Hvis du skal overnatte i disse traktene, bør du ha snublesnøre med varselbluss og selvskudd rund vogna! Det enkleste er kanskje å spenne opp ei gammel hoppski med selvutløser på vogna, men det er ren gambling. Mange av disse galningene blir bare mer opphisset av juling.

De virkelig farlige guttene har ingen særlige ytre kjennetegn, og kan være både pene og sjarmerende. Husk de er bada og strigla i hele oppveksten. Man ser det faktisk best på øynene, som sitter tett. Navlen er montert høyt og de har et blikk som minner om Emanuel Desperado i Flåklypa. Bjørn Borg var helt klart i faresonen, men til alt hell ble han utstyrt med en racket som han slo rundt seg med, og levde ut vannsinne sitt på tannisbanen. Det er riktig at mordernes naboer er trygge og går fri, - ulven jakter heller ikke i eget revir.

Husker du forresten Cornelis Vreeswijk (famile med dysleksi i flere generasjoner!)? Han kalte seg Mördar-Anders, og sang om seg selv som massemorder for full hals, og for fulle hus. Sjekk den! Dette regnes som Sveriges arvesløv og er verd en studie!

Mördar-Anders det är jag, det är jag
Mördar-Anders det är jag, det är jag
Mördar-Anders det är jag
Jag ska halshuggas idag
Enligt Svea Rikes lag
Ta mig fan

Jag har mördat fyra män, fyra män
Jag har mördat fyra män, fyra män
Jag har mördat fyra män
När de är i himmelen
Lär jag träffa dem igen
Ta mig fan

Där står bödeln med sin huva så röd
Där står bödeln med sin huva så röd
Med sitt svärd och huva röd
Ska han bli min bleka död
För det är hans levebröd
Ta mig fan

Liten Karin hon är där, hon är där
Liten Karin hon är där, hon är där
Liten Karin hon är där
Hon som var mitt hjärtas kär
Kan ni se så stolt hon är
Ta mig fan

Ni som väntar på mitt skrik, på mitt skrik
Ni som väntar på mitt skrik, på mitt skrik
Ni som väntar på mitt skrik
Ska få se ett vackert lik
För jag gör allt för min publik
Ta mig fan

Detta är min avskedslåt, avsledslåt
Detta är min avskedslåt, avsledslåt
Detta är min avskedslåt
Snart blr bödelns yxa våt
Ingenting att göra åt

Med hilsen og full rulle,
Hokksund