Hola gamle ørn!      -    Albir i april 2006

Er prostatitten fortsatt plagsom?... hvordan står'n?... har de nye pillene forårsaka permanent pingledikk? La meg høre fra deg! Er'ru fortsatt oppegående etter hardkjøret under din korte og hektiske ferie her nede i februar. :-) (Ferie?... det var jo pinadø seks dagers sammenhengende rotbløyte!... ååååå fy fean mann!) Eller, har arvingen din kanskje endelig klart å få deg tvangsinnlagt på pleiehjem? Lever'ru fortsatt Roger?

Jeg skiver deg denne gang et kort  brev om "skotter og nyheter". (Din prostatitt anser jeg for totalt utdebatert, og dine hemorroider er det også skrevet mer enn nok om, særlig fra din side!. Forøvrig finner jeg det vanskeligere å mønstre samme sympati for dine hemorroider som for din prostatitt. Sannsynligvis fordi at de har noe med ræva å gjøre? På en måte er hemorrhoider bare noe dritt... jvlæa møkk!... akkurat som klystèr er det.) Vel, det var den innledende møkka Roger, og dermed over til dagens brev.

-"Maken til etter-maten-tale har aldri en skotte noen gang holdt," sa Oscar forleden. Vi var på veien hjemover etter en liten mysetur på by'n, sammen med vår felles venn (og min tidligere nabo), Angus McWeigh. Vi hadde  sammen avsluttet "trim turen" med tre ganger dagens suppe borte på stamhjørnet, (hvor du og jeg reparerte den første bakrusen din, sist du var her). Angus hadde akkurat tømt i seg det siste  skummet av sin tredje halvliter med Guinness, da han rapte høylydt og sa til Antonio,  -"Kelner!... sett alt på meg... jeg tar hele regninga!" (Hvilket var den usedvanlige skotske takk-for-maten-talen)

Vel, forstå Oscars bemerkning rett! Han sa det på spøk, og  mener slett ikke at skotter er gjerrige på noe sett, hvilket selvsagt ville være en særs nedlatende og uforskammet holdning. Nei, vi er begge av den  bestemte oppfatning, at skotter (i likheten med irer) er blandt de desidert mest gjestfrie og gavmilde folk vi noen gang har gjort bekjentskap med. Dessuten, produserer de jo whisky! Den eneste virkelige fienden vi har, som vi virkelig er glade i, og setter uendelig stor pris på. Neida Roger, vi er umåtelig glade i både skotter og alt som er skotsk.

Nå er det kanskje riktig at Angus er litt mer forsiktig med å hive rundt seg sine hardt inntjente midler enn hva Oscar er, men det er jo kun som et beundringsverdig skotsk pre å betrakte!. Imidlertid,  når det er sagt, må jeg oppklarende legge til, at under alle de år han var min nærmeste nabo, så oppfattet vi det som et brennsikkert tegn på at sommeren sto rett rundt hjørnet, når Angus kastet ut Juletreet. ;-) (Senere på sommeren parterte han alltid det ferdig dryssede spriket, og stablet det pent som oppnøringsved til utepeisen, sammen med utgåtte kalosjer og kvister han hadde trenet opp sin hund "Epizoon" (oppkalt etter ei slags loppe! :-), til å frakte med seg hjem under enhver luftetur.)

En fenomenalt fin fyr, og neste gang du kommer ned en tur må jeg introdusere dere for hverandre. Han var i Skottland sist du var her.  Men muligens husker du historien jeg fortalte deg for et par år siden, om en gubbe  som gikk til erstatnings søksmål mot Benidorm, p.g.a. skader han pådro seg som tilskuer til en tyrfekting en søndag? Vel, det var Angus! Han falt ned fra ei høy palme som står rett utenfor hovedinngangen til arenaen.

Jadda, jadda!, det var Angus. Den siste kvelden før du reiste tilbake til Norge, etter at vi hadde sett på nyheter på CNN (?), diskuterte vi fordreide fakta, altså svært ofte direkte løgner, som blir presentert oss gjennom massemedia. Denne ettermidagen, da Angus, Oscar og jeg satt der med dagens suppe og løste verdens problemer, ble også "nyhetssendinger" et hovedtema. Nærmest uungåelig på et sett, med den mengde av dritt  vi blir bombardert med, i forbindelse med USA (og Britiske)   overgrep i Irak og andre land, hvor der finnes natur resurser som kan utplyndre. (For ikke å nevne Israels stadig mer perverse behandling av Palestinere. Et kontinuerlig overgrep, som hadde sin spede begynnelse for snart hundre år siden. Groteske saker.)

Angus var av den bestemte oppfatning at, hva "Murdoch" & "Schibsted" & "Co." serverer sine lesere/tilhørere, det er så ille at ethvert menneske vil bli totalt hjernevasket, dersom man inntar en daglig dose av hva de kaster ut på oss gjennom sine media. Oscar og jeg var imidlertid av den oppfatning at der finnes en kjerne av sannhet i enhver nyhetssending. -"Dersom man besitter og utøver en vis skepsis og kritikk når man leser eller hører nyheter, vil ikke en daglig dose av dritten kunne påvirke et fornuftig menneske," sa Oscar til Angus, til vilket Angus svarte: -"Oscar.. du norske treskalle med hønsehjerne!.. måten du fremstiller dette på er det samme som om du i en restaurant blir servert ei suppe bestående av 60% bedritent slaktavfall... hvorpå du skyfler dritten ut av suppa, og forteller meg at egentlig smaker suppa helt utmerket!... Kun griser eter slike skyller!... slutt å grynte  for fean!"

Vel, som allerede sagt, Angus betalte regninga, men fikk også via denne bredsiden mot Oscar (og meg), det siste ordet i saken. Hans vel funderte slutt bemerkning ga oss også noe å gruble videre over, fram til neste gang vi benker oss ned til dagens suppe, ved vår favoritt brønn i Altea. 

Over de siste dagene har jeg således tenkt mye på hva han sa, og finner mer og mer fornuft i bredsiden. Selvsagt er det ikke slik at alle journalister er verbale horer, men en ting er sikker; de må formulere seg, og presentere det,  som eier av media hvor de arbeider forlanger at de skal si eller skrive. At slikt påbud blir overholdt  sørger selvsagt redaktøren for. Ergo, enhver formulering som ikke er "kosher", eller med andre ord,  som ikke er hva eieren av media vil sende ut  til oss anvendbare idioter, vil selvsagt medføre oppsigelse eller en ryddejobb i et mørkt bøttekott. (Eller med andre ord, medarbeideren får den såkalte "sjampinjong behandlingen";  han/hun blir forflyttet til en mørk fuktig kjeller, og fòret kun med dritt. :-)

-"Dersom en restaurant serverer deg ei suppe som består av 60% bedritent slaktavfall," sa Angus, men realiteten synes å være vesentlig verre når man betrakter avis/blad kioskene her på Costa Blanca kysten, som domineres av tabloid pressen. Ja, situasjonen er nærmest grotesk når man tar en titt på aviser som Dagbladet, VG, The Sun,  The Mirror o.s.v., og er det vel mer korrekt å si at den suppa som serveres leseren består av 90% (eller mer!) oppkast, søppel og skyller. De ekspatrierte tar til seg en mental føde i form av ei utrolig bedriten verbal suppe, som majoriteten her imidlertid synes å sette både pris på og  foretrekke, framfor noe annen mental føde. Jeg forstår langsomt hvordan det kan ha seg at en og samme person presenterer følgende to utsagn så og si i samme åndedrag; -"Det er penga som styrer verden!" og -"Det er han jævla Bush'n som satt igang krigen!... det er bare å få bort det jævla svinet!"
Tja, hva synes du min venn?... både litt nifst og litt deprimerende? Vel, jeg hører fra deg, ønsker deg fin seilas under en fin og lett fra-lands-bris. Til slutt som alltid avsluttes det med stammehylet; S F I M & V!
        Saludos fra
     (fhv. fender og admiral)
ps!
For en tid tilbake lovet jeg  deg et brev om "hundemøkka i Albir", som du tråkket i tre ganger på ei uke. Vel, saken er ikke glemt Roger! Den ligger så å si her og... og stinker! :-) Forøvrig, nå som jeg først er inne med et lite post scriptum, la meg legge ved noen ord fra en engelsk statsmann, som har sitt familienavn etter en berømt handrullet Havana cigar. Han med sine initialer på et utall av dasser rundt om i verden.... RIKTIG!... Winston Churchill ja! Han uttalte en gang følgende: -"En eller annen gang i livet, snubler de fleste over sannheten. De fleste reiser seg imidlertid opp, børster av seg, og haster videre med sitt, som om ingenting hadde skjedd." 
pps!
Dersom du ikke kan være snill gutt... din jævla rundbrenner slask!... så sørg i alle fall for at du ikke blir tatt med buksa nede og rumpa bar. ;-)
 

Dette er et brev jeg sendte til min "gamle" gode venn Roger. Han besøker meg her fra tid til annen.  En kjempeglad laks med letter prostata besvær,  samt en del andre lidelser,  som ofte er mer plagsomme for de som må høre om dem enn de synes å være for han :-)
________________________
Brandulph