1. Å foreta sit-ups er definitivt ikke bra for magen. Grunnen til det er, at når du trener en muskel så blir den større, men forhindrer ikke at du med tiden blir litt lubben rundt midjen. En vesentlig årsak til din moderate øl-mage, er derfor ikke Guinness, men overdrevet trening av magen med sit-up øvelser gjennom et langt liv.


2. Så til din idè om å svømme minst en time om dagen... at det skal være bra for figuren. Brandulph!... hvor du har slik idè fra må fanden vite... ta en titt på til eksempel hvaler, så gir det svaret på hva svømming kan føre til.

3. Til trim generelt har jeg det å si, at moderate spaserturer er å anbefale, men pesing gatelangs med svett pannebånd!... Brandulph!... glem det. Du ser min venn... hjerte ditt er genetisk programert til å slå et visst antall ganger i løpet av ditt liv... og derfor er det meningsløst å kaste bort slaga på trim-pes. Som alt her i livet, så blir hjertet også til slutt utslitt, og å få det til å slå fortere vil naturligvis ikke hjelpe. Mer fornuftig er det å ta seg en siesta...vær lur... ta deg en ettermiddag-lur. 

4. Skål Brandulph!... ja og så dette med å redusere inntaket av kjøtt. Dette spørsmålet besvares med ren sunn fornuft og logikk. Hva spiser ei ku?... høy, grass, grøntfòr... altså er en saftig biff, ikke annet enn en effektiv måte å spise grønnsaker min venn... en kyllinglegg, og så har du kastet innpå en mengde mais... en eneste svinekotlett gir deg 100% av anbefalt daglig inntag av grønnsaker!

5. Bør du kutte ned på inntaket av alkohol ?  Brandulph!... svaret er nei... ubetinget nei... glem det. Vin er laget av druer, og brandy er destillert vin. Hva jeg sier er simpelthen, at vin er frukt i flytende form, og ved destillering tar de det meste av vannet ut av frukten, slik at du får det gode, sunne innholdet servert i konsentrert form. Bare i en 2-3.. 4... schnapser Brandulph, er det full dekning av dagens frukt behov... og øl! lages av korn... øl er brød i flytende form... B-vitaminer og...og... skål!

6. Slutte med en liten "Lumumba"!... er du gal mann!... sjokolade!... hvem har sagt at sjokolade er usunt ? Det er megasunne nøtter i pulverform... melk... brandy - flytende frukt! Det er jo glad-mat-føl-deg-vel næring nummer en Brandulph! Stimulerer hjernen og bringer deg i likevekt.... holder deg sunn og munter i en stresset verden!

7. Å komme seg i en litt bedre form... form?! Tja... den runde formen er vitenskaplig sett den beste og mest effektive form av alle former Brandulph... bare tenk på dråpeformen... det er bare mennesker som ikke har råd til å ta godt vare på seg selv, som har synbare knokler stikkende ut av kroppene. Forøvrig er det uhyre viktig å ha en viss opplagsnæring i tilfelle man blir utsatt for en strabasiøs ferd, eller en eller annen sykdom... særlig helt på slutten er det viktig å ha "litt å gå på".

Dermed Brulphen... håper jeg at jeg har oppklart alle dine vrangforestillinger og misforståelser om egen kropp og ernæring. Livet er ikke en ferd hvor det er viktig å komme fram uten ei skramme på skutesiden min venn. Det er en ferd hvor det er viktig å glede seg over praktfulle dager med følgende vinder, såvel som alle stormer du har overlevd... og totale grunnstøtinger du har ungått. Et lite rift i et seil eller to... og noen skrammer på skroget er kun bevis på at du har seilt langt og beveget deg inn i skjønne men farefulle farvann fra tid til annen. Hvor og når ferden ender vet ikke hverken du eller jeg... ei heller er det noen fordel å søke slik kunnskap Brandulph... men fint vil det være å avslutte med et godt glass i hånd, og å kunne si til seg selv... det har vært en fenomenal seilas!... Livet, ser du min venn, skal ikke være en reise der målet er å komme trygt fram til graven med en attraktiv og kjernesunn kropp. Nei Brandulph... da er det bedre  å seile ned i kista med et glass vin i den ene hånda og en sjokolade i den andre, med en kropp som er skikkelig brukt... mens du skriker i triumf: Dæven døtte! Så gøy jeg har hatt det! ...  Hva med en liten påfyll Brulphen?
Da jeg hadde oppnådd en alder av 65, - til manges forundring - tok jeg en prat med min venn Oscar, som jo er lege. Jeg  har memlig levet et - i noens øyne - et til dels vilt og uansvarlig liv. -"Hva tror du Oscar... bør jeg legge om livsstilen, dersom jeg ønsker å oppnå noen år til?" - "Hva mener du med det Brandulph?... er det noe galt med din... og min livsstil?" - "Njaaa... jeg tenker på mat og drikke...du veit, mindre kjøtt, og mer grønnsaker... kanskje litt mer bevegelse... svømme en time om dagen... trimme maga'n, simpelthen trimme mer... mindre vin og brandy... komme i litt bedre form... kanskje slutte med "lumumba caliente", det blir jo mye sjokolade pulver veit du..
 
________________
Oscar så lenge på meg, før han sa, -"OK Brulphen... skjenk meg en generøs "Jack D. on the rocks", så skal jeg gi deg en gratis konsultasjon...  gi deg svar på alt helsetøv som du går og grubler på. Jeg gjorde det... skjenket et glass til oss hver. Det er på en måte svært beroligende å ta en drink sammen med en sunn og frisk lege, som er eldre enn en selv. Oscar løftet glasset, nikket, drakk, og sa, - "Hør her min venn!"