En bror av min                  oldemor, Kåre
Braathen - som                       gikk under
oppnavnet "Brå -                   kåten" ble hele 99 år, før  han  mistet sitt oppnavn.
40x60cm (acryl on canvas) (1989)
Dette portrettet gjorde jeg i 1992, av min venn og  allsidig kunster, Triztan Vindtorn.

V
i delte senest noen mugger med raud vin til  mange hysteriske minner, under mitt besøk i vår hjemby,  Drammen, på våren 2008. Mindre enn et år senere var han revet vekk for alltid.

H
an skrøt alltid om at han hadde tatt meg i handbak... etter at jeg hadde gjorde dette bilde... han mislikte at jeg hadde grånet hårmanken... men jeg vil for alltid savne å høre  han si det... jeg vil for alltid savne min mektige, robuste venn... som forlot oss så alt for tidlig.

Glade minner fra vår siste store "samling" finner du
               HER

Med utilsløret begeistring og tilnærmet total mangel på beskjedenhet, dukker jeg her fram med noen av mine egene utfoldelser med penn, stifter og koster av ymse slag. Min gamle tegnelærer, Reidar Lampe, mente forøvrig i sin tid, at jeg skulle vandre kunstens vei. Imidlertid ble slik vei stoppet av min fars hysteriske pekefinger om, at kunstnere lever et kummerlig kort og elendig liv, med frost, sult, kvinnfolk, og rødvinsfyll uten ende. - "Et liv som kun noen ganske  få  jævler med særs gode gener (og rike foreldre) overlever," var hans siste ord i sakens anledning.
Tja, det var nok til at jeg ikke fulgte den vei som kunstmaler Lampe hadde staket ut for  meg.... og godt var det... all den tid jeg ikke hadde rike foreldre. Men forøvrig, når jeg ser meg tilbake, har mitt liv hatt innslag av alle ingredienser som min far tilla en kunstners liv. Dog... kort og elendig har det ikke vært...  og jeg forsøker fortsatt å stå fram i manndom og villskap... etter beste  evne. ;-)
Et par colorerte penn/blyant tegninger, hentet fra en mengde illustrasjoner jeg gjorde for en spansk bekjent , som arbeider med en ny bok for  undervisning i spansk.

Motivene er hentet fra Altea, og er gjengitt her i  ca.  1:1 (2007)
Et dobbelt portrett av to gamle venner, Odne og Karste, i lystig lag ombord i mitt    seilende hjem gjennom  en rekke  år.
27x33cm (kull og kritt) (1992)
Et hav malt med acrylic paint on canvas, på begynnelsen av nitt-tallet.
Jeg gjorde noen bilder med acryl en tid, men ble aldri fortrolig med det. Acryl er simpelthen for kjapp for meg.
Dette er det eneste jeg har igjen - resten er gitt bort -  og det henger på vårt soveværelse, hvor det minner om mange, lange, og fine seilaser.
"Vindtorn"                         34x39 cm (kull og kritt)
"Litt brisen"
"Hav i acryl"
En utgave av Vindorn etter at PC'n har grepet fatt i et portrett jeg gjorde av min venn for noen år tilbake. En sommer da han seilte fender og fokkeslask ombord hos meg, på en ferd ned til blide Skagen.

Der skal legges til, at den robuste poeten steg i land og slingret opp til nærmeste vertshus som fullbefaren styrmann... med meg på slep.

Det var forøvrig i løpet av den påfølgende natt, at han drømte om å ha tatt skipperen i handbakk.

Men han er jo viden berømt for sin livlige fantasi... også i våken tilstand.

A salut mi amigo!
Bildet til høyre er en digresjon på et sett, men rant meg i hu etter at jeg skriblet ned noen ord om min fars syn på kunstneres liv og skjebne i rødvinens verden.
Damen i midten, er min oldemor, som er flankert av min søster og meg oppe i Hallingdal, og året er 1947. Hun rakk å bli 96 år innen hun sovnet hen under
melking av sin siste ku, og det sies at hennes grep om pattene - selv etter at døden hadde inntruffet - var så sterkt, at Dagros hadde problemer med å sparke seg løs.  Genetisk sett, tror jeg derfor at jeg hadde hatt muligheter til å overleve som kunstmaler.
"Vindtorn på PC'n"
Døm kalles
Nisperos
Brandulp's
Photo Gallery
Bildet er fra  tidlig vår i øst Friesland. Et uendelig flatt landskap som beskrives vel med et ordspråk fra regionen: "Du kan se til frokost, hvem som kommer til aftens." :-)


80x60cm -  Oil on canvas
- 1992
Den som har vokst opp med fjell, daler og fjorder, vil alltid ha visse problemer med å finne seg helt til rette i Friesland, vil jeg tro.
Slik er det i alle fall med meg, og det er særlig fjell jeg savner i det uendelige, langstrakte lanskapet.
Når det er sagt, må jeg raskt legge til, at selvsagt finnes der idyll i fleng, som det gjør i alle landskap.
Men, uten fjell, finner jeg det vanskelig å orientere seg... og jeg har derfor roret meg bort fra tid til annen... særlig de første årene, da alle stedsnavn var ukjente. :-)
"Sen-vinter i Friesland"
"Gammel kanal"   -  60x80cm -  Oil on canvas - 1994
Am Grodendamm -1-, Wilhelmshaven
Am Grodendamm-2.-, Wilhelmshaven (1991)
The Old Town, Altea (1988) (En skisse fra loggen ombord i mitt  hjem den gang.)
Her en skisse fra 1991, av en gammel brygge helt vest i Grodendamm, Wilhelmshaven. Den eksisterer ikke lenger, etter at det ble bygget et hotel inne i vika der i 2006-7.

Men det var en liten idyll ved den gamle falleferdige brygga, som ble anvendt av et par pensjonerte hobby fiskere.


(kull og fargestift)
Nok en liten skisse av den gamle brygga innerst i Grodensee i Wilhelmshaven.

I likhet med Odd Børretzen, deler jeg delvis hans aversjon mot måker, når de sitter et eller annet sted og skriker.

Derimot er det bare herlig å se dem i flukt under blå himmel.

(kull og fargestift)
En skisse hentet fra loggen ombord i min seilbåt som jeg vintret med i Altea, Spania,  i 1987-88

Skissen viser en av adkomstveiene opp til sentrum av gamlebyen, med et blikk mot Calpe.

Jeg pleide å lage slike A4 størrelse kolorerte tegninger med blyant og tusj, som jeg solgte på ei kneipe oppe i gamlebyen.

Skissene gikk for 1.000,- pesetas per stykk (ca. 50,- NOK), og to-tre salg var nok til å betale for havneligge, mat og drikke.  Et fint liv.
Litt klimpring på gitar og framføring av noen viser i baren, medførte også gratis rødvin :o)...
Ja faktisk også et gratis måltid fra stedets vertskap fra tid til annen.
Raudberget
Home
"Bryggerhuset", Kernten, Østerike (2005) (Kritt på papir 40x30)
Interested in exlusive hand carved hiking poles? Then click the picture for further details, or contact the artist by clicking  HERE