Når sola varme en gammel skrott på Costa Blanca, tilbringer
                  jeg ofte litt tid med en halvliter Guinness utomdørs. Aller helst
                  mysende ut over havet.

Ved en slik anledning kom jeg i prat med en ung vellykket kar, og samtalen dreide seg inn på den pågående voldtekten av Iraq, hvor han over hode ikke delte mitt syn. Noe som for meg er ok, hvilket jeg også sa til fyren... nada problemas hombre.

-"Nei gammer'n", sa han da til meg,"det er ikke bare ok. Problemet vi har framfor oss er, at vi tilhører to forskjellige generasjoner, og for deg som tilhører den eldre, er det umulig å forstå meg som tilhører den yngre. Du vokste simpelthen opp i en helt annen verden... ja tilnærmet en primitiv verden.

- "Hmmm...ja d..." Jeg var på vei til å si meg enig, men rakk ikke lenger.

- "Vi som er unge idag", fortsatte han, "vi vokste jo opp med TV, jetfly, romfart, folk som spaserte på månen, atomkraft, PC, internet, hybrid biler,
mobiltelefoner, CD, DVD, microchips, digitalkamer, plasm...

Fyren sluttet midt i remja, i det han tok en grådig slurk av sin halvliter, og jeg nyttet straks anledning til å smelle til et motangrep.

-" Ja du har rett i det gutt. Vi hadde knapt noe av det du remjer ut av deg, den gang jeg vokste opp... så det var nettopp derfor min generasjon oppfant alle disse greiene... og derfor er det vel rimelig at jeg spør deg om hva du er med på å utvikle for den kommende generasjon... din jævla lille bedritene slimål!... sitt ikke her å brek, men se å få ræva di'i gear gutt... finn opp no' for fean!... ikke bare sitt der og brek!"

Jeg risikerte selvsagt å få en trøkk midt på pæra, men hadde dritflaks. Han var ikke av det slage som slår eldre menn med råtakjeft. Derimot, lacostfantomet med Rolex reiste seg og forlot mitt bord med fornærnmet mine, mens han mumlet noen ukvemsord om gamle senile gubber.

Ahhh!... hvilken dag! Jeg bevilget meg en Guinness til, med blikk ut over
blått hav under blå himmel, og så kommer da spørsmålet.

- "Det må da være tillatt å være en jævla drittsekk en gang iblant?"
Min gode venn, Oscar, som sverger til "Bloody Mary" og som også har en tendens til å slenge med leppa, var mindre heldig forleden:
-