Stranda, 5.4.06

Hei gamle ørn i Syden! (Jævla ulk! :-)
                                          
Du kom deg unna i tide Brulphen! Her blir det bare verre og verre. Ikke før er vi kvitt presten fra Vestlandet, så får vi en slesk jævla politikk broiler som faen ta meg aldri har gjort noe annet enn å sitte på skolebenken, og å breka innen AP organisasjoner, siden han var istand til å åpne kjeften. Nok en politisk broiler som flesker til med å kalle seg sosialist, mens han mesker seg med kapital og personlige fordeler som en normal jækel ikke engang veit eksisterer. Nei Brulphen, her i Gamlelandet blir vi tatt bakfra så fjær og dun fyker hver jævla dag. Samme faen hvem det er av politiker gjengen som åpner kjeften, så kjenner jeg ræva begynner å bevre i angst!
Har du fått med deg at Frp er blitt Norges største parti? De har nå mer enn 30% av stemmene, men hva faen hjelper det? Hagen har forresten en plass ikke langt unna deg etter det jeg forstår. Hils fra meg og Roger når du  treffer på fyren. Apropos  Roger ja. Han var to ganger til Cuba i vinter, sammen med Krykka og Skallen. Skallen har tatt helt av etter at Cuba reisene starta.(Dette var tredje vinteren!) Han ser mer og mer ut som en små-feit utgave av Castro, og har nå også meldt seg på spansk kurs. Sist fredag kom han på pøbben ikledd kamuflasje uniform og diger sigar! Uten fyr på selvsagt, for han røyker jo ikke. (Sigaren var større enn dem som Oscar pleide å bevilge seg på lørdag før i tiden. Hvordan går det forøvrig med han?)
Uansett, for Skallen har det tatt helt av. Han bestiller nå konsekvent sin pils på spansk, og dertil legger han inn noen spansk lydene gloser i alt han stammer ut av seg. Før pleide han jo nesten å legge av seg stammingen etter noen ganske få halvlitere, men nå er det: -”Si-si-si-siii-si-si...Sss-ss-ssen ...njor!” å høre, helt til "Ræævvva Nielssen" (ny bartender på hjørnet!) kaster oss ut på fredagene (natt til lørdag :-). Ellers er det ikke så mye nytt å berette. Mor til Krykka døde i vinter, så nå bor han alene i leiligheten. Det begynner å synes på fyren at han ikke har noen til å  strigle og fore seg lenger!. Han har tatt styggelig fort av i vekt. Mor hans ble tett opp under nitti (!), og Krykka inviterte på gildt gravøl nede på hjørnet etter begravelsen. Presten sa det var noe uvanlig, men han stilte faktisk opp! Det var gratis øl til alle i to timer, og hele gjengen  drakk med begge hender. Krykka sjøl hadde inntil fire halvlitere gående samtidig, og tappen gikk tom for Bayer etter vel en time. Drita dårlig planlegging av Ræva Nielssen det der ja. Men vi måtte bidra Krykka med noen kroner da festen var slutt, for å forhindre at Ræva Nielssen ringte til purken.

Nå er det ingen som sier Nielssen mer. Nå er det bare, -"Ræva!... tapp en halvliter!.. fort som fa'n Ræva!" Og på toppen av det hele prater fyren "beste vestkant", og ser ut som han homsen som var vakt på kino i gamle dager. Du husker han  som gikk under oppnavnet "Ronker'n"? Helt for jævlig spør du meg!  Vel, vel, men nå som Krykka i framtiden må betale bo og skaffe kostnader selv, så sprekker selvsagt budsjettet hans totalt. Det holder jo bare til Travbanen, Lotto og pils. Triste greier! Så, med mindre Stat eller Kommune innfører sterkt subsidierte øl priser for typer som Krykka, er jeg redd for at han dør av matmangel. Eller rettere sagt, ensidig kost :-).

Da Hagen talte på Torvet for et par uker siden, skreik Krykka, - ”Innfør ti-kroners-halvlitrær for pansjonistær og folk med krykker, så skal jæ skaffe’ræ fjorten nye medlemmer innen du er ferdig me’ å breke!” Hagen vinket tilbake med et brett glis, og sa at han ville ta opp forslaget. Nå går det stive rykter
Her er et brev fra en "gammel" venn og trofast begersvinger, Kristian, som blandt venner går under tilnavnet  "Krana". (Noen ganger også "Tappekrana".) Et artig navn som har sitt utspring i en, til sine tider sterkt redusert tale evne, etter uhemmet inntak av pils på lørdager i yngre år. Han pleide da å rekke fram en svær neve, og si med bredt glis, -" Hei!...'æi'dø... d'ær'n.. K'rrr'an."  Og dermed oppsto "Krana".
 
________________
Jeg hilser fra "gutta på hjørnet", til deg, Oskar og din strabaserte lever!
Kristian 'Krana'
ps!
Jeg tar med Roger ned til hytta i Sverige neste helg, for å sjekke at alt står bra til, og gjøre litt handling. Da blir det vel og ei lita rotbløyte vil jeg anta. Rapport følger. Det siste slaget om Jemtland og Herjedalen er ennå ikke utkjempet! Som du alltid sier Brulphen, "Stå fram i manndom og villskap"! "Furra for hitta / stor eller litta / hilsen gutta / som aldri slutta." Skåååål!
på byen, om at Krykka har begynt å verve deltagere til en potensiell pressgruppe. Hvem vet? Du husker aksjonen "Pilsens Venner"! Og!, han er jo god til å prate, og løse verdens problemer vet du. Dessuten!, Adolf startet jo også sin utrolige politiske løpebane på kneiper  nede i Bayern. Billig øl
til pensjonister og folk med gåstol eller krykker, bør være innen rekkevidde for Krykka!
-o-