I denne  illustrasjonen ser du et eksempel på hva vi kaller "enkel to flagg markering". Hundeeieren er i dette tilfelle amerikaner, og hunden er en engelsk bastard. Det krever selvsagt stor erfaring på feltet "fortausdritt", for å kunne fastlegge slikt på avstand. Men, som du veit, så breker gjerne amerikanere høyt, så den nasjonen er'e relativt greit å ta på avstand. Bikkjeflagget vil  vi endrer til bilde av bikkja etter hvert som databasen bygges opp.
Hola Roger'n!

Nå har jæ endelig fått ut fingern og knoter ned noen ord om hundemøkka i Albir... dritten som du tråkka i minst tre ganger under ditt siste besøk her. No' forbanna svineri Roger, men enda mer for jævlig var'e jo selvsagt at skoa dine bei borte! Helt for jævli' spør'ru meg, men du må jo ha forståelse for at'n Oskar ikke lot deg komme inn med bikkjedritt på skoa. Egentlig var'e jo flaks at han lukta møkka før han slapp deg inn, og jeg håper at du ikke lenger er sur på'n for at du måtte gå barbeint hjem på morrakvisten. Egentlig var'e rart at du ikke hadde mer enn fire fem blemmer under plattfot lefsene dine, for det er vel rundt tre kilometer fra'n Oskar og hjem tell meg. Forøvrig har'n Oskar fortalt at han tilbød deg både et par ullsokker og penger til taxi, så blemmene må du ta på egen kappe din jævla pengepuger (skratt!). Men flaks var'e  jo at du ikke tro plattfot i bikkjedritt på veien hjem, for da hadde jæ pinadø forlangt at du satt igjen beina ute på gangen før jæ hadde sleppt dæ inn! (skratt-skratt-skratt!) Dessuten kunne du holdt deg hjemme den siste natta før du reiste hjem!

Vel-vel, vi har prata mye om det etter at du reiste hjem, og det er selvsagt klart at det var noen i blokka som stjal skoa dine om natta, men vi har hittil ikke vært i stand til å finne ut hvem drittsekken var var. Helt for jævli spør'ru meg! Hva er det for type mennesker som stjæler stinksko med hundemøkk på? Helt perværst spør'ru meg! Forøvrig fortalte Oscar meg dagen etter at du reiste hjem at han måtte betale vaktmester'n for vask av  trappa og gangen for å sleppe bråk. Det nytta jo ikke å nekte for møkkspora, all den tid døm førte rett fram tell døra hans. Jævla dritt spør'ru meg.

Bildet du sendte meg av skoa var ikke det aller beste, men jeg har forbedra det litt på PC'n, og blåst det opp til størrelse 43. Både Oscar og jeg har hatt bilde med oss til enhver tid, med håp om å finne en jævel i området med dine sko på beina. Men til nå har søket vært uten resultat. Det har forøvrig oppstått noen pinlige episoder i forbindelse med vår spaning. Du veit åssen han Oskar er når'n har hivd innpå litt. Flere ganger har'n rast bort til eldre ektepar nede på promedaden på ettermiddagen, pekt på skoa til gubben  og skriki, -" Branner'n!... her tru'jæ pinadø vi har jævel'n!" Sånt kan jo skremme livskitten av folk, og en gang fikk'n veska tell ei kjerring i bakhue så det rekti smalt. Og for et par dager siden ble det et reint hevlete da han røska sko'n av en type som satt og halvsov på en benk borte ved golf driving rangen. -"Her har'vi jævel'n Brandulph!" skrik'en tell meg , og kom flyende med sko'n i veivende triumf over hue. Men du veit hvor dårlig han Oskar ser uten briller. Lefsa han kom med var ikke en gang brun men svart. Og det som var helt for jævli' med hele opptrinnet var, at typen som reiste seg fra krakken var en svær brannær på nesten to meter. -"Du verdamtes Arschloch!" skreik'n og kom etter'n Oskar som et uvær. Så nær bank har ikke'n Oskar vært siden vi var på jazzfestivalen på Notodden i '89, men jeg fikk roa ne' typen før det ble mer enn et høylydt opptrinn. Imidlertid Roger!... det faktum at vi har vært så opptatt med å studere skoa som folk har på seg, har hatt en klar positiv innvirkning på antall møkkatråkk. Hverken Oskar eller jeg har hatt stinksko siden du dro hjem! Slå den! 

Vel gamle ørn... som du forstår så vi jobber i alle fall hardt og intenst med saken, så vær ved godt mot!.  Men som du kanskje husker, så var det  et par leiligheter rett ved siden av Oscar, som var leiet ut til hollendere i Påsken, så det er selvsagt en fare for at din randsydde fotbekledning idag vandrer rundt på hollandsk jord., og da er jo slaget tapt.  Imidlertid... fortvil ikke Roger!  Vi har ikke gitt opp, og Oscar vurderer nå en annonse i den lokale presse, med fargebilde av skoa og utlysing av finnerlønn. (Han føler seg ansvarlig for tap av skoa, og tar det på egen kappe, så vær ikke engstelig for kostnader i denne forbindelse.) Likeledes vurderer vi å slå opp plakater i området, med samme tekst og bilde som i annonsen. Jeg skal selvsagt holde deg løpende underrettet.

Så over til selve tema jeg ville skrive til deg om; hundemøkka i Albir.

Muligens vil du huske at hundemøkk og kattepiss var et opphetet diskusjonstema på pøbben hjemme for en ti års tid tilbake? Det begynte den gangen med at Skakk-Jensen valsa inn i Bergen Bank med bikkjemøkk under begge skoa, og grisa til marmorgulvet fra inngangen og helt fram til skranken. Fotspora  hadde lukta no' aldeles ille, og dama bak skranken nekta å betjene Skakke'n før han fjerna odøren. Det endte selvsagt med at Skakken gikk helt i fistel, og da politiet slepte'n ut av banken, skreik'n til Banksjef Esperud, de i ettertid berømte ord, -"Den jævla banken din lukter'e dritt a'... med eller uten møkk på marmor'n... din jævla pengepuger... !"

På grunn av at han hadde forsøkt å bite seg løs (han beit en politiman i leggen) ble Skakken bura inne i to døgn, og det var under oppholdet der at han skreiv den første artikkelen  til avisa om bikkjer og bikkjemøkk, som han forkorta med BB :-). Skakken er jo splitter pine gal, men skriver godt, og bikkjemøkk ble, som du sikkert husker. hovedtema i "Leserens Hjørne" flere måneder framover. Nå har Oskar og jeg fundert litt rundt en aksjon her i Albir,  som baserer seg på en idè jeg fanget opp på nettet for ei tid tilbake. Den går ut på å flagge bikkje møkka med nasjonal flagg og/eller bilde av bikkje og eier. Her kommer en illustrasjon av ideen til vårt "Flagg Møkka" prosjekt.
Har du noen forslag til forbedring av prosjektet, så få ræva i gear og send meg noen ord, og! hils Krana samt resten av ulke gjengen!
Stå fram i manndom og villskap!
Brandulph
Her er et brev som Brandulph skrev til sin venn Roger. Det dreier seg om
all bikkje møkka i Albir, og om en begredelig tildragelse som oppsto i
forbindelse med nettopp det, da Roger'n besøkte oss i påsken '06. Sjefen
lovet da Roger før han reiste hjem, at han og Oscar skulle jobbe fram en
plan for å ta rotta på hunde eiere som griser til fortau og strandområdet
med møkk fra sånne som meg. Jeg har faktisk lurt på det i flere år, hvorfor
både Erna og Oskar har drevet med å samle hver liten dritt fra meg i små
plastposer, men nå vet jeg hvorfor ;-)  Jeg har faktisk vært helt anonym
uansett hvor vi har vært, men nå er jeg jo redd for at det ikke blir en dritt
å lukte på her i framtia når vi er ute og rusler.
 
_____________________